Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

Прийом громадян міським головою. Які питання на сьогодні є найбільш актуальними для жителів громади?

Сьогодні, згідно з графіком, відбувся прийом громадян міським головою в Українській міській раді.

Зазвичай, на виїзних прийомах у селах громади та в Українці безпосередньо, лунає чимало запитань від громадян. Як і сьогодні – у ході прийому до міського голови звернулись з різними проблемами та питаннями більше 20-ти жителів Українки та деяких населених пунктів громади.

У ході прийому відбулась зустріч міського голови з керівництвом ТпТЕС. Нагадаємо, ще на початку зими, з першими масованими атаками росіян і відключенням електроенергії постало питання необхідності заміни зовнішнього трансформатора. Тоді ж міським головою було напрацьовано ряд кроків із вирішення даного питання, знайдено необхідне обладнання, а відповідне рішення щодо виділення коштів у сумі 10 млн грн підтримане депутатами. На жаль, процес було пригальмовано через відмову Центренерго приймати ці кошти, і вони повернулися до бюджету громади. Натомість,  питання заміни такого необхідного обладнання залишилось актуальним. Сьогодні, спільно з керівництвом ТпТЕС, обговорено механізм передачі субвенції з місцевого бюджету до державного на транспортування та заміни (раніше пошкодженого російськими атаками) обладнання.

Звертались до міського голови і мешканці приватного сектору «старої» Українки. Насамперед, жителів хвилює питання зменшення ставок сплати земельного податку. Нагадаємо, відповідне рішення приймалось ще за минулої каденції. У ході жвавого обговорення теми міським головою запропоновано конструктивне вирішення проблеми: зміна нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що буде підставою для перегляду розміру орендної плати за землю. Відповідна заява буде подана ініціативною групою мешканців старої Українки.

Майже на кожному прийомі громадян лунають і питання щодо функціонування лікарні. Неодноразово на офіційних сторінках Української міської ради, у відео зверненнях міського голови, розповідалось про роботу відремонтованого відділення денного стаціонару. Проте, громада мало читає офіційну інформацію, віддаючи перевагу чуткам. Вкотре зазначаємо, усі необхідні процедури, ін’єкції, невідкладну допомогу можна отримати в приміщенні Української лікарні! (про це можна прочитати в інтерв’ю та детальному роз’ясненні директора Центру ПМСД Юрія Тимченка за посиланням: https://ukrainska-gromada.gov.ua/community/aktualne-intervyu-z-dyrektorom-knp-czentr-nadannya-pervynnoyi-medyko-sanitarnoyi-dopomogy-ukrayinskoyi-miskoyi-rady-yuriyem-tymchenko.html ) Разом із тим Олександр Туренко зазначив, що наразі впроваджується програма консультативного Центру на базі лікарні, і вже, до речі, є успішні напрацювання. Проведені виїзні прийоми пацієнтів високопрофільними спеціалістами Інституту серцево-судинної хірургії  Амосова, Інституту педіатрії, акушерства та гінекології ім. О.М. Лук’янової НАМН України. Планується відповідний виїзд фахівців Інституту ортопедії та травматології. «Це дуже ефективна співпраця в рамках Меморандумів і вперше за всю історію Українки до нас приїжджають такі високопрофільні спеціалісти. Маємо і відповідні результати – а це, без перебільшення, врятовані життя. Адже згідно з обстеженнями людей і вчасно виявленими патологіями декого з них оперативно направлено до відповідних закладів, де проведено успішні операції та лікування. Вкотре переконуюсь – професійна діагностика – це одне з головних аспектів успішності лікування. Тому далі рухатимемось у тому ж напрямі».

Щодо запитання з приводу навчання дітей з 1-го вересня, міський голова наголосив на тому, що за умови відсутності активних бойових дій на території громади – учні повернуться за парти, а дошкільнята – в садочки. Для цього наразі відбуваються ремонти підвальних приміщень у селах на предмет облаштування найпростіших укриттів, а також розробка ПКД для будівництва сховищ на території Українки.

Решта особистих питань громадян взяті на контроль міським головою, а також надані відповідні доручення профільним заступникам та відповідальним за напрямами.

Офіційна інформація щодо подій в громаді та роботу органів місцевого самоврядування – тільки на веб-сайті громади: https://ukrainska-gromada.gov.ua/

Обговорення тем – на форумі громади: https://ukrainska-gromada.gov.ua/forum

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено